Jídelníček

Datum Přesnídávka A* Oběd A* Svačina A*
21.1.
Pondělí
Chléb s máslem, ovoce, čaj, mléko. 1
7
Polévka zeleninová s nudlemi, květákový mozeček, brambor, okurkový salát, čaj. 1
3
7
9
Rohlík s kukuřičnou pomazánkou, zelenina, čaj, mléko. 1
7
22.1.
Úterý
Domácí tvarohový koláč, kakao, čaj, ovoce.  1
3
7
Polévka bramborová, rajská omáčka s hovězím masem, rýže, voda. 1
9
Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, čaj, mléko. 1
4
7
23.1.
Středa
Chléb, zeleninová pomazánka, zelenina, čaj, mléko. 1
7
9
Polévka zeleninová se sýrovým kapáním, vepřové na kmíně, těstovina, čaj. 1
3
7
Domácí vafle s marmeládou, ovoce, kakao, čaj. 1
3
7
24.1.
Čtvrtek
Rohlík s lučinou, zelenina, čaj, mléko. 1
3
7
Polévka kapustová, široké nudle s mákem, voda se sirupem. 1
7
Chléb s pomazánkovým máslem, ovoce, čaj, mléko. 1
7
25.1.
Pátek
Cereálie s mlékem, čaj, ovoce. 1
6
7
8
Polévka zeleninová s vejcem, hrachová kaše s vejcem, okurka, chléb, voda. 1
3
7
9
Rohlík s máslem, ovoce, čaj, mléko.
1
7
 

 *A = alergen (viz. informativní článek zde )                             Sestavila: Monika Jelínková

Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybidní odrůdy a výrobky z nich).
  2. Korýši a výrobky z nich.
  3. Vejce a výrobky z nich.
  4. Ryby  a výrobky  z nich.
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich.
  7. Mléko  a  výrobky  z  něj.
  8. Skořápkové  plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů.
  9. Celer a výrobky z  něj.
  10. Hořčice a  výrobky z ní.
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj.
  14. Měkkýši a výrobky z nich.