Jídelníček
Datum | Přesnídávka | A* | Oběd | A* | Svačina | A* |
18.3. Pondělí |
Jogurt s rohlíkem, ovoce, čaj, mléko | 1a 7 |
Polévka zeleninová s kus-kusem, rybí filé přírodní, brambor, kompot, voda. |
1a |
Chléb se sýrovou pomazánkou, ovoce, mléko, čaj. | 1a 7 |
19.3. Úterý |
Chléb s tvarohovou pomazánkou s jogurtem a mrkví, zelenina, čaj, mléko. |
1a |
Polévka květáková s vajíčkem, hovězí maso s rajskou omáčkou, rýže. | 1a 3 7 |
Rohlík s bramborovou pomazánkou, zelenina, čaj, mléko. | 1a 7 |
20.3. Středa |
Vločková kaše s kakaem, ovoce, čaj, mléko. | 1a 7 |
Polévka zeleninová s játrovou rýží, hrachová kaše, vejce, okurka, chléb, voda se sirupem. |
1a |
Chléb s žervé, ovoce, čaj, mléko. | 1a 7 |
21.3. Čtvrtek |
Chléb s rybí pomazánkou, zelenina, čaj, mléko. | 1a 4 7 |
Polévka brokolicová se sýrem, telecí maso po znojemsku, rýže. | 1a 7 9 |
Rohlík pomazánkovým máslem, ovoce m čaj, mléko. | 1a 7 |
22.3. Pátek |
Chléb s máslem a medem, ovoce, čaj, mléko. | 1a 7 |
Polévka čočková, pečený králík, bramborová kaše, okurkový salát, čaj. | 1a 7 |
Rohlík s máslem, ovoce, čaj, mléko. | 1a 7 |
*A = alergen (viz. informativní článek zde) Sestavila: Monika Jelínková
Seznam alergenů:
- Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybidní odrůdy a výrobky z nich).
- Korýši a výrobky z nich.
- Vejce a výrobky z nich.
- Ryby a výrobky z nich.
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich.
- Mléko a výrobky z něj.
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů.
- Celer a výrobky z něj.
- Hořčice a výrobky z ní.
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
- Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj.
- Měkkýši a výrobky z nich
Podskupiny alergenů:
1a. Pšenice.
1b. Žito.
1c. Ječmen.
1d. Oves.
1e. Špalda.
1f. Kamut.
8a. Mandle.
8b. Lískové ořechy.
8c. Vlašské ořechy.
8d. Kešu ořechy.
8e. Pekanové ořechy.
8f. Para ořechy.
8g. Pistácie.
8h. Makadamie.