Jídelníček

 

Datum Přesnídávka A* Oběd A* Svačina A*
23.9.
Pondělí
Chléb se zeleninovou pomazánkou, zelenina, čaj, mléko. 1a
7
9
Polévka zeleninová s pohankou, bramborový guláš s chlebem, čaj. 1a
 9
Rohlík s pomazánkovým máslem, ovoce, čaj, mléko. 1a
7
24.9.
Úterý
Domácí bábovka, ovoce, čaj, mléko.

1a
3
7

Polévka bramborová, svíčková na smetaně, houskový knedlík, voda. 1a
3
7
9
Chléb s žervé, ovoce, čaj, mléko. 1a
7
25.9.
Středa
Rohlík s lučinou, ovoce, čaj, mléko. 1a
7
Polévka zeleninová s kapáním, šišky s rozinkami, kompot, čaj 1a
3
7
9
 
Chléb s máslem, ovoce, čaj, mléko. 1a
7
26.9.
Čtvrtek
Chléb s pomazánkou ze sýra, zelenina, čaj, mléko. 1a
7
Polévka fazolová s houskou, přírodní kuřecí plátek, brambor, dušená zelenina, voda se sirupem. 1a
7
9
Rohlík s máslem a marmeládou, ovoce, čaj, mléko. 1a
7
27.9.
Pátek
Chléb s máslem a vařeným vajíčkem, zelenina, čaj, mléko. 1a
3
7
Polévka zeleninová s kuskusem, vepřové na kmíně, rýže, džus. 1a
9
Rohlík s máslem, ovoce, čaj, mléko.
1a
7

 *A = alergen (viz. informativní článek zde )                             Sestavila: Monika Jelínková

Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybidní odrůdy a výrobky z nich).
  2. Korýši a výrobky z nich.
  3. Vejce a výrobky z nich.
  4. Ryby  a výrobky  z nich.
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich.
  7. Mléko  a  výrobky  z  něj.
  8. Skořápkové  plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů.
  9. Celer a výrobky z  něj.
  10. Hořčice a  výrobky z ní.
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj.
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Podskupiny alergenů:

1a. Pšenice.
1b. Žito.
1c. Ječmen.
1d. Oves.
1e. Špalda.
1f. Kamut.

8a. Mandle.
8b. Lískové ořechy.
8c. Vlašské ořechy.
8d. Kešu ořechy.
8e. Pekanové ořechy.
8f. Para ořechy.
8g. Pistácie.
8h. Makadamie.