Jídelníček

Datum Přesnídávka A* Oběd A* Svačina A*

Pondělí
Domácí bábovka, ovoce, čaj, mléko. 1a
3
9
Polévka zeleninová s krupicí a vajíčkem, tarhoňa se zeleninou, kompot, čaj.

1a
3
9

Rohlík se sýrem, ovoce, čaj, mléko. 1a
7
 

Úterý
Rohlík s pažitkovou pomazánkou, ovoce, čaj, mléko,

1a

Polévka fazolová, drůbeží maso po Srbsku, rýže, voda.
1a
Chléb s pomazánkovým máslem, ovoce, čaj, mléko. 1a
7

Středa
Chléb s rozhudou, zelenina, čaj, mléko 1a
7
Polévka zeleninová s játrovou rýží, rybí karbanátek, brambor, mrkvový salát, voda se sirupem.

1a
3
4
7
9

Rohlík s žervé, mléko, ovoce, čaj. 1a
7
Čtvrtek Rohlík s vaječnou pomazánkou, zelenina, čaj, mléko. 1a
3
7
Polévka pórková s vajíčkem, svíčková na smetaně, houskový knedlík, čaj. 1a
3
7
9
Chléb s mrkvovou pomazánkou, zelenina, čaj, mléko.
1a
7

Pátek
Chléb s máslem a šunkou, ovoce, čaj, mléko. 1a
7
Polévka zeleninová s jáhly, vepřový guláš, těstovina, džus. 1a
9
Rohlík, ovoce, čaj, mléko. 1a
7

 *A = alergen (viz. informativní článek zde )                             Sestavila: Monika Jelínková

Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybidní odrůdy a výrobky z nich).
  2. Korýši a výrobky z nich.
  3. Vejce a výrobky z nich.
  4. Ryby  a výrobky  z nich.
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich.
  7. Mléko  a  výrobky  z  něj.
  8. Skořápkové  plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů.
  9. Celer a výrobky z  něj.
  10. Hořčice a  výrobky z ní.
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj.
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Podskupiny alergenů:

1a. Pšenice.
1b. Žito.
1c. Ječmen.
1d. Oves.
1e. Špalda.
1f. Kamut.

8a. Mandle.
8b. Lískové ořechy.
8c. Vlašské ořechy.
8d. Kešu ořechy.
8e. Pekanové ořechy.
8f. Para ořechy.
8g. Pistácie.
8h. Makadamie.